marți, 8 iunie 2010

Pro choice, not pro herd!


It seems i am a huge freak because i chose NOT to eat meat.
In a room with 500 people i am the only vegetarian, and i am ridiculed and picked on because i am different then they are.
I always thought that what you eat only matters to you and to your body and heath, not the people around you, it seems i was ever so wrong.
It's weird because usually there are 2 types of people-those who want to understand and those who do not want to understand, yet among those 500 where only the ones who do now want to understand...why is it such a big deal? Since when does it matter to others what i eat and what i don't eat...
It's more than this, it seems to me that every little aspect of our lives as to be similar with that of the society we have to live in. If you are a teenager and you have a kid-huge problem, if you are 50 and never was married, you are a freak. Does no one stop and wonder maybe that teenager chose to have a baby and maybe that 50 old person chose to be single for the rest of their lives. Why is it so hard for others to accept differences?
And i thought it was hard for people to accept homosexuals and other religions, why wouldn't be hard when they can't even accept little differences like what you eat...
Is is so awful to be different? Is is so wrong to make a choice and not follow others? Since when not being part of the herd is being against it?
And most importantly why to others care so much about how you chose to live your life, why does it bother them so much that they can't sleep well at night?
I for one embrace choices and differences and i am extremely happy for those who chose to be outcasts and happy, rather to be part of the herd and miserable!

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din punctul asta de vedere al alimentatiei pot spune ca te inteleg cred ca cel mai bine. Ideea e ca nu as putea da motivul adevarat (de ce am facut-o), dar tot timpul trebuie sa modific putin adevarul in favoarea fiecaruia cu care vorbesc de-a intelege, ca e doar dintr-o cauza medicala. Referitor la acceptarea tuturor …parerea mea e ca aceasta acceptare totala si oarecum incontestabila se poate face atunci cand practic nu tinzi spre ceva anume, fie o politica/religie,etc. anume. Sunt diferite cazuri cand utilul se imbina si cu placutul ,si practic devine si un stil de viata, mai mult sau mai putin influentabil. Din punct de vedere al religiei nu consider un act de extremism faptul ca accept pe cineva pe urmatoarele criterii : ascult, accept parerea, iau aminte la ea fara s-o neg insa nu o impartasesc, fie ca nu vreau sa sustin lucrul respectiv, sau nu vreau sa particip la savarsirea anumitor lucruri. Sunt de parere ca acceptarea unei opinii poate avea loc atat timp cat nu-ti incalca libertatea de-a te desfasura. Iar tu la randul tau , fara a incalca libertatea altora. E drept ca din punct de vedere geografic, religia aici a capatat un frau liber si nu a fost nevoie de activitate misionara, atat timp cat nu au fost prea multe religii diferite din punct de vedere dogmatic care sa necesite astfel de activitati. Revenind la acceptarea persoanei de langa noi.Aceasta va putea avea loc atat timp cat exista unul sau mai multe puncte de interes. In plus cred(poate si pentru ca nu am cautat spre unele extremitati straine mie) ca exista domenii care poate putin sunt diferite si pot fi acceptate, cu mai multe sau mai putine compromisuri.Ma refeream la domeniile care necesita un compromis total si practic aderarea la acel domeniu. Poate cineva va spune ceva asemanator referitor la cele anterioare :”Sigur, dar nu e necesar un compromis total atat timp cat nu doresti sa aderi la acel domeniu, ci simplul fapt ca-l accepti, si il recunosti.” As putea in privinta aceasta sa ofer un mic exemplu : - muzica. Muzica se imparte dupa cum bine stim in mai multe genuri si s.a. Poti sa incepi sa asculti din fiecare gen cate 1,2,3,n melodii pentru a-ti forma o idee. La un moment dat vei observa ca ascultand unele genuri, te vei regasi in ele, sau iti vor induce sentimentul asteptat de la muzica. Vreau sa spun ca desi poti asculta toate genurile, nu in toate te vei regasi, sau nu toate iti vor placea, indiferent de ce parte anume o iei la analizat. Revenind la acceptare, sunt de parere ca poti experimenta din toate atat cat iti este necesar sa exemplifici, dar nu cred ca toate te cuprind atat cat sa poti accepta. Pentru a sintetiza totul acum intr-o idee mai scurta , as putea spune ca : “Poti accepta pe oricine, si poate si a intelege, dar anumite chestii le vei intelege si accepta formal”.
    Eu sustin ca poti spune ca accepti pe cineva si mai ales ca-l intelegi pe deplin pe cel de langa tine atunci cand o data ai fost in pielea lui, pentru ca doar teoretic nu patrunzi acel farmec. Mai sunt cateva chestiuni care tin inlantuita relationarea si acceptarea celuilalt :
    -generalizarea (care o vad o eradicare in masa a calitatilor persoanelor)
    -orgoliul(un fel de scut, care si la mica aparitie a ceva necunoscut din multe de puncte de vedere riposteaza)
    -jignirea(care o vad ca pe o coada de scorpion, poate nu are rolul fatal ca si una reala, dar cand loveste este posibil ca persoana atacata sa se simta nevoita sa se retraga in ea,poate si asta e una din cauzele misantropiei ,ceea ce o relationare cu cineva din nou va fi destul de dificila, insa pentru aia va fi nevoie de cineva care sa poata ridica acea persoana din acel sentiment)
    Sper ca prin cele spuse sa nu jignesc pe nimeni.Daca cumva s-a intamplat, imi cer iertare, nu a fost intentionat, a fost o mica perspectiva asupra acestui subiect.).Desi am facut un ghem din cele spuse, sper ca esenta sa fie vizibila din acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul e ca nu numai din punct de vedere alimentar putem fi exclusi, batjocoriti etc. Intotdeauna societatea asta idioata va gasi temei absurd sa picheteze si sa dea ca prostii din gura, mai ales acuma vara cand telenovelele de pe acasa TV is in pauza de intra-sezon si barfa e in floare. Din cauza prostiei si ignorantei se arata cu degetu spre oricine nu e "cool" sau ca ceilalti. Am un sfat pt acesti oameni: Kill yourself, all the cool people are doing it!

    RăspundețiȘtergere
  4. We all fear and ridicule what we don't understand. It's human nature. Frankly I can't live without meat, I love it. Thus I don't really get it why others don't eat it. Even so, it's their choice, their lives so whatever. At least (from my point of view) vegetarians live longer, healthier,fresher and have nice skin!
    So good for you!

    RăspundețiȘtergere